Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Simó Endre beszéde a 2013. június 28-i tüntetésen a Pénzügyi
  2013-06-28 19:09:10, péntek
 
 
Simó Endre beszéde a 2013. június 28-i tüntetésen a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete előtt

Szervusztok Harcostársak, Hitelkárosultak, tönkre tett Emberek! A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elnöke a bankok mellé állt veletek szemben. Azt üzente a Kúriának, hogy a bankok tönkre mennek, ha a bíróság nektek ad igazat. Szász Károly elnöknek nem az a fontos, hogy a bankok ne követelhessék rajtatok azt, ami nem jár nekik, nem az a fontos, hogy a jogtalan követeléseik teljesítésébe tönkre ment honfitársaink egyenesbe jussanak, és ne lakoltassák őket ki, hanem az a fontos Szász Károlynak, hogy a bankok jogtalan módszerekkel, átverésekkel és csalással is biztosíthassák maguknak a maximális profitot. Kerül, amibe kerül! Életek árán is!

Itt állunk egy felügyelet előtt, amelynek az volna a dolga, hogy a fogyasztókat védje azokkal szemben, akik hibás terméket varrtak a nyakukba, és most nem hajlandók kicserélni. Ehelyett azokat védi, akik átverték az embereket, és azt mondja nekik, nem kellett volna megvennetek a portékát. Mondja ezt azoknak a Hitelkárosultaknak, akik sohasem akartak kibújni az adósságuk alól, de azt sohasem vették tudomásul, hogy adósság címén a kétszeresét és háromszorosát kelljen fizetniük annak az összegnek, amelyet felvettek. Rossz oldalra állt Szász úr! A csalók és a bitangok oldalára. Az sem menti fel önt a felelősség alól, hogy az állam is ön mellett áll. Legalábbis ez a kormány, meg elődje. Az egyik megágyazott a devizahitelezésnek, a másik pedig szemet hunyt a rablás fölött. Mert hiszen mindketten ugyanazt a rendszert szolgálták: a finánctőkéét. Mely ma ott tart, hogy nem csak kizsákmányol, hanem lop és csal is!

Nem tudom, az Orbán-kormány melyik korifeusa biztatta Szász Károlyt arra, hogy levélben presszionálja a Kúriát a bankok érdekében. De azt tudom, hogy Szász Károly és az őt támogató politika erkölcsileg megsemmisült ezzel a levéllel. Kiderült róla, hogy még az igazságszolgáltatást is csak akkor fogadják el, ha az nem ellenük irányul. Mi innen arra szólítjuk fel a Kúriát, hogy tegye a dolgát, és még a látszatát is kerülje el annak, hogy olyanoktól hagyja magát befolyásolni, akik hatalmi helyzetüket a társadalom leigázására, embermilliók megnyomorítására használják ki. Álljon a Kúria az igazság mellé, és hozzon olyan döntést, amely véget vet a devizahitelezés néven ismert gyalázatnak!

A Magyar Szociális Fórum álláspontja ismert:
- A keletkezett túlfizetést be kell számítani a tőketartozásba, csökkentve vele annak összegét.
- A jogtalanul elvett javakért kártalanítani kell a megkárosított embereket, anyagi és erkölcsi kárpótlásban kell részesíteni azokat, akiktől elvették egyetlen, jogszerűen birtokolt otthonukat, és más javaikat, mert nem tudták fizetni a bank által egyoldalúan és önkényesen számlázott törlesztést.
- Kárpótolni kell azoknak a hozzátartozóit, akik belehaltak a banki önkénybe, és a végrehajtói meghurcoltatásba.
- A bankok térítsék meg a Hiteleseknek okozott kárt, kártalanítsák és kárpótolják a megkárosított embereket.
- A létesítendő magáncsőd intézmény keretében elsőbbséget kell biztosítani azoknak, akiket a bankok és végrehajtóik kisemmiztek mindenükből, és semmi reményük sincs arra, hogy állami segítség nélkül visszailleszkedhessenek a társadalomba.
- A végrehajtás kriminalizálódik. Ezért azonnali leállítását követeljük. A bankok nem adhatják el követelésüket, és eredeti áron kötelesek visszavásárolni azt.
- Követeljük a kilakoltatások leállítását mindaddig, amíg az embereknek nem biztosítanak más lakást elvett otthonuk helyett!
- Az államnak (kormánynak) közérdekű keresetet kell benyújtania a bankok ellen, a megkárosított állampolgárok védelmében.

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnökének beszéde
(2013. június 28.)

Adóstársaink!
Sorstársaink!
Harcostársaink!
Barátaink!

Az elmúlt héten példátlan gazság történt a magyar politikában. Példátlan, mert a magyar politika - minden disznóság és erkölcstelenség ellenére - eddig nem lépett át bizonyos határokat. Most megtette. A PSZÁF elnöke egy állami szerv vezetőjeként a legfelsőbb bírói szervnek, a Kúriának adott utasítással felérő útmutatást.

De az esemény nemcsak példátlan, hanem gazság is, becstelen, népellenes tett. Egy magyar állami szerv vezetője arra biztatta a bíróságot, hogy ne a magyar állampolgárok, ne a magyar devizakárosultak érdekeit védje, hanem a külföldi bankokét. Azokét, akik e nyomorúságos helyzetbe juttattak bennünket, százezreket.

A Munkáspárt ma azért hívott Titeket ide, hogy tiltakozzunk. Tiltakozzunk e példátlan gazság ellen!

Tiltakozzunk együtt! Mutassuk meg a hatalomnak, hogy nem akarunk tovább hallgatni! Mutassuk meg a bankoknak, hogy ebben az országban mi, magyarok vagyunk otthon, és nem tűrjük, hogy rabszolgaként bánjanak velünk!

Mutassuk meg a hatalomnak, a kormánynak, hogy választania kell! Vagy a bankok mellett van, vagy a magyar néppel! Egyszerre nem lehet kettővel, választania kell! Mutassuk meg a hatalomnak, a kormánynak, hogy választhatja a bankokat. De, ha a bankokat választja, a nép dühével és mindent elsöprő haragjával találja magát szembe!

Miért vagyunk ma nyomorúságos, kiszolgáltatott helyzetben? Azért, barátaim, mert ide engedték a külföldi bankokat, hogy garázdálkodjanak. Itt megtehettek mindent, amit otthon, az Európai Unió más országaiban nem tehettek meg. Devizában adtak hiteleket, anélkül, hogy az embereknek megmagyarázták volna, hogy a devizahitel a leggyilkosabb hitel minden közül. A bankok jól jártak, megszedték magukat. Most viszik a házainkat, a lakásainkat, az életünket.

A nyomorúságunkért nem csak a bankok a felelősek. Felelősek az elmúlt évek magyar kormányai, pénzügyi szervei. Azt hiszitek, nem tudták, hogy mire megy ki a játék? Tudták, nagyon is tudták, mégsem akadályozták meg. Sőt, engedték a bankokat garázdálkodni.

A kormányok csapást mértek ránk másutt is. Munkát, új munkahelyeket ígértek az embereknek. Teremtettek egy új munkahelyet, tönkre tettek tíz másikat. Ma ott tartunk, hogy 500 ezer regisztrált munkanélküli van. Ugyanennyi magyar dolgozik az EU-ban, akik egy része munka nélkül lenne, ha itthon lenne. És további 500 ezer fő meg csak teng-leng, mert a kormány már régen lemondott róluk. Hogy fizessük az adósságokat, hogy éljünk, ha nincs munkánk?

Miért tehetik meg a bankok, hogy tönkretesznek bennünket, kizsigerelnek, elveszik az életünket? Miért tehetik a kormányok, hogy a bankokat segítik, és nem bennünket? Azért, barátaim, mert kapitalizmus van, tőkés rendszer. Ebben a rendszerben nem számit, hogy neked mi jó, vagy a családodnak mi a jó. Az sem számit, hogy az országnak, a népnek mi a jó. Egy dolog számit: mi a jó tőkének, a pénznek.

Van megoldás? Van! Igenis, van, létezik megoldás! Nem olyan megoldás, ami az EU-nak jó, meg az IMF-nek, a gazdagoknak.

A magyarországi válságot megoldani csak úgy lehet, ha a tőke hatalmát korlátozzuk. A gazdagoktól kell elvenni és 24 év után végre adni a dolgozó embereknek.

Elég a külföldi bankokból! A külföldi cégeket meg kell adóztatni! Akik részesei voltak a magyar kirablásának, haza kell zavarni!

Állami "népi bank"-ot kell létrehozni olcsó hitelekkel, kedvező feltételekkel!

A deviza-hitelesek problémájára csak egy megoldás van: az adósságokat le kell írni, érvényteleníteni kell őket, tiszta lappal kell folytatni az életet!

Ha a magyar állam szanálja a bankokat, újabb és újabb pénzekkel segíti ki őket, akkor most segítsen a saját polgárain! Engedjék el a tartozásokat!

Helyre kell állítani a magyar nemzeti termelést! Amíg nem mi, magyarok termelünk, amíg csak munkások leszünk a külföldiek gyárában, nincs végleges megoldás.

Ma sokat beszélnek a nemzetről. Ma már minden nagyon-nagyon nemzeti. Nekünk nem "nemzeti dohánybolt" kell, nem "Nemzeti Vasúti Pályaműködtető Zrt" kell, meg hasonlók.

Nekünk nemzeti ipar, nemzeti mezőgazdaság, nemzeti kereskedelem kell! Állami tervezési központot kell létrehozni, nagy gazdasági programokat indítani! Magyarok vagyunk, szerezzük vissza az országot!

Követeljük Szász Károly felelősségre vonását! Mondjon le, vagy a miniszterelnök váltsa le!

A kormányzat adjon törvényi biztosítékot rá, hogy a felügyelet első számú feladata az ügyfelek, és ne bankok védelme legyen!

Az új felügyeleti szervben hozzanak létre népi felügyelő-bizottságot! Olyan lakossági szervezetet, amelyben benne vannak a devizahitelesek is, és amely képes a lakosság érdekeit képviselni.

Még egyszer mondom: Magyarországon akkor lesz béke, akkor lesz fejlődés, akkor lesz rend, ha a tőke hatalmát korlátozzuk. A gazdagoktól kell elvenni és 24 év után végre adni a dolgozó embereknek. Vagy megértik ezt a kormányok, és cselekednek, vagy a népharag fogja kikényszeríteni.

Adóstársaink!
Sorstársaink!
Harcostársaink!
Barátaink!

Ma tiltakoznunk kell! Meg kell ismernünk egymást! Félre kell tenni azt, ami elválaszt bennünket, és közösen harcolni azért, ami összeköt bennünket. Tiltakoznunk kell, és erőt gyűjteni a holnapi csatákra.

Ne higgyétek, hogy egy gyűlés megrengeti a hatalmat, a bankokat! Sok gyűlés kell, sok tiltakozás!
Ne üljünk fel azoknak, akik ma utcai harcra csábítanak bennünket! Nincs itt az ideje! Nekünk az emberek, a nép, a többség rokonszenvét kell kivívnunk. Sokszázezer devizakárosult nagy erő, de nekünk a társadalom, a nép ereje kell!

Csak így győzhetünk!
Mi győzni akarunk és győzni fogunk! Előre!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: érvényteleníteni, meghurcoltatásba, megnyomorítására, devizakárosultak, kriminalizálódik, nyomorúságunkért, garázdálkodjanak, kiszolgáltatott, erkölcstelenség, devizahitelesek, hitelkárosultak, devizahitelezés, kikényszeríteni, visszavásárolni, felügyeletének, nemzetihirhalo, tőketartozásba, devizakárosult, magyarországon, megmagyarázták, kilakoltatások, biztosíthassák, miniszterelnök, hozzátartozóit, pályaműködtető, harcostársaink, kártalanítsák, követelhessék, rabszolgaként, honfitársaink, teljesítésébe, követelésüket, állampolgárok, megkárosított, leggyilkosabb, tönkretesznek, bankok mellé, bankok tönkre, bíróság nektek, jogtalan követeléseik, bankok jogtalan, maximális profitot, felügyelet előtt, fogyasztókat védje, adósságuk alól, bitangok oldalára, felelősség alól, egyik megágyazott, másik pedig, rablás fölött, rendszert szolgálták, bankok érdekében, Simó Endre, Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete, Szervusztok Harcostársak, Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének, Szász Károly, Szász Károlynak, Szász Károlyt, Magyar Szociális Fórum, Thürmer Gyula, Európai Unió, Nemzeti Vasúti Pályaműködtető Zrt, Követeljük Szász Károly,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Png lepke  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Akarat  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Nagyi telefonál  Png csokor  Boldog születésnapot a ma ünne...  Szívem tiéd  Paul David Tripp Április 19  Png cica  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Garai Gábor - Takarítás  Png virág  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép álmokat!  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Png csokor  Zilahy Lajos gondolata  Szívem tiéd  Tanuld meg ezt a versemet  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Irgalom és ítélet  Kövesd a cowboyt!  Erdőn  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Png ház  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Fekete-erdő desszert  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Esti kép  Albert Einsteinről  Reggel van  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Bounty krémes  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Alázat  Png virág  Fekete-erdő desszert  Zilahy Lajos gondolata  Akarat  Mindig jusson idő nevetni  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Paul David Tripp Április 20  Akarat  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Png virág  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Nevem  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Alázat  Png ház  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Tavaszi kép  Illyés Gyula - Milyen hamar. 
Bejegyzés Címkék
bankok mellé, bankok tönkre, bíróság nektek, jogtalan követeléseik, bankok jogtalan, maximális profitot, felügyelet előtt, fogyasztókat védje, adósságuk alól, bitangok oldalára, felelősség alól, egyik megágyazott, másik pedig, rablás fölött, rendszert szolgálták, bankok érdekében, társadalom leigázására, igazság mellé, devizahitelezés néven, keletkezett túlfizetést, jogtalanul elvett, megkárosított embereket, bank által, banki önkénybe, végrehajtói meghurcoltatásba, bankok térítsék, létesítendő magáncsőd, végrehajtás kriminalizálódik, kilakoltatások leállítását, bankok ellen, megkárosított állampolgárok, elmúlt héten, magyar politikában, magyar politika, állami szerv, legfelsőbb bírói, esemény nemcsak, magyar állami, magyar állampolgárok, magyar devizakárosultak, külföldi bankokét, bankok mellett, magyar néppel, bankokat választja, külföldi bankokat, embereknek megmagyarázták, leggyilkosabb hitel, elmúlt évek, bankokat garázdálkodni, kormányok csapást, része munka, bankokat segítik, dolog számit, magyarországi válságot, tőke hatalmát, gazdagoktól kell, dolgozó embereknek, külföldi bankokból, külföldi cégeket, magyar kirablásának, deviza-hitelesek problémájára, magyar állam, saját polgárain, magyar nemzeti, külföldiek gyárában, miniszterelnök váltsa, kormányzat adjon, felügyelet első, lakosság érdekeit, népharag fogja, holnapi csatákra, gyűlés megrengeti, többség rokonszenvét, érvényteleníteni, meghurcoltatásba, megnyomorítására, devizakárosultak, kriminalizálódik, nyomorúságunkért, garázdálkodjanak, kiszolgáltatott, erkölcstelenség, devizahitelesek, hitelkárosultak, devizahitelezés, kikényszeríteni, visszavásárolni, felügyeletének, nemzetihirhalo, tőketartozásba, devizakárosult, magyarországon, megmagyarázták, kilakoltatások, biztosíthassák, miniszterelnök, hozzátartozóit, pályaműködtető, harcostársaink, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1821
  • e Hét: 16051
  • e Hónap: 27162
  • e Év: 180658
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.